Hlavní navigace

New York nahrazuje telefonní budky velkými dotykovými kiosky

21. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

V létě jsme psali o pilotním programu v New Yorku, jehož cílem je málo používané telefonní automaty proměnit v přístupové body Wi-Fi, aby sloužily občanům pro připojení k internetu. Kromě toho ale vznikne 250 chytrých kiosků Smart City 24×7, první dva už fungují v okolí Union Square.

Smart City 24×7
Smart City 24×7, foto: The Verge 

Kiosky používají 32" dotykové LED obrazovky od LG, jejichž hlavní úlohou je informovat, co se právě děje, kdy se něco stane a kde to bude. Na jednom místě se kombinují mapy Googlu, ale i informace ze systémů Zagat, Foursquare, Groupon nebo CityMaps. Systém je zdarma, ale podle zkušeností zahraničních kolegů je dost zaplaven reklamou.

Ta bude především lákat na blízké akce, abyste si zašli do kina, na zlevněný oběd atd. Kromě toho zde ale město informuje o provozu MHD, možném nebezpečí, nechybí samozřejmě ani turistický průvodce.

 

Na webu smartcity24x7.com se můžete podívat, co všechno kiosky zvládnou. Mají i kameru, mikrofon a reproduktory, lze jimi přímo volat na záchranné služby. Automaty mají vlastní akumulátor, který je udrží v chodu i po odpojení sítě.

Zdroj: The Verge

Byl pro vás článek přínosný?