Hlavní navigace

Nexus 6 od Motoroly dostává reálnější obrysy. Už známe specifikace a máme fotky

3. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Už to vypadalo, že telefonní Nexusy skončí, ale Google prý ještě minimálně jeden telefon ukáže. Bude zatím nejlepší, ale také největší. Google na něm nejspíš vývojářům a výrobcům ukáže, jak správně dělat phablety.

Chystaný Nexus známe pod kódovým označení Shamu a vyrobí jej Motorola. Finální název je zatím zahalen tajemstvím. Logicky se nabízí Nexus 6. Dříve se ale spekulovalo také o Nexusu X nebo Moto Nexusu. Číslovku v názvu používalo jen LG (Nexus 4 a 5). Samsung (Nexus S a Galaxy Nexus) odkazoval na vlastní řady smartphonů. Shamu na prvních snímcích vypadá jako nedávno uvedená Motorola Moto X druhé generace, proto bychom se názvu Moto Nexus ani nedivili.

Render: Takhle má vypadat Nexus 6
Render: Takhle má vypadat Nexus 6

Oproti Moto X má chystaná novinka větší displej (a samozřejmě i tělo). Místo 5,2" panelu s rozlišením 1080 × 1920 px Nexus dostane 5,9" displej s jemnější pixelovou mřížkou 1440 × 2560 px. Dřívější benchmarky odhalily i další specifikace: čtyřjádrový Snapdragon 805, 3 GB operační paměti, 32 GB flash paměti, chybějící slot pro microSD karty.

Zadní foťák s rozlišením 13 Mpx nabízí optickou stabilizaci a duální LED blesk obklopující objektiv. Vepředu bude 2Mpx snímač. Uvnitř pak nadstandardní akumulátor s kapacitou minimálně 3200 mAh.

Fotka zepředu Fotka zezadu
Fotka zepředu a zezadu

Nové fotografie prozradily ještě více detailů. (Nelekejte se přílišné velikosti, telefon je schovaný v odolném obalu.) Vepředu najdeme stereo reproduktor a boční tlačítka pro vypnutí a regulaci hlasitosti jsou umístěna zhruba v polovině zařízení, zřejmě kvůli snazší dostupnosti při ovládání jednou rukou.

Snímek rovněž ukazuje prostředí Androidu L. V horní liště se mimochodem nachází neznámá ikonka ve tvaru srdce. Ani redaktoři Android Police si nejsou jistí, jestli označuje monitorovací službu Google Fit, nebo se týká jiné aplikace.

Srovnání velikostí
Srovnání velikostí

Definitivního rozuzlení, jak bude nový Nexus vypadat, kolik bude stát a co všechno se naučí finální Android L, se údajně dozvíme 15. nebo 16. října. Mezitím můžete přemýšlet, jestli už pro vás telefon nebude až příliš velký. Clawz114 udělal velikostní srovnání špičkových telefonů, do kterého zahrnul i Nexus 6. Dle obrázku je o něco kratší než iPhone 6 Plus, zato však širší.

MMF24

 

Zdroj: Android Police (1, 2, 3)