Hlavní navigace

Názor k článku Nexus Prime (Galaxy Nexus) s Androidem Ice Cream Sandwich přijde 19. října od anonym - Požadavek EU rozhodně není poptvákou. Je to násilné...

  • 17. 10. 2011 7:30

    anonymní

    Požadavek EU rozhodně není poptvákou. Je to násilné monopolní nařízení - nejedná se o dobrovolný obchod. A výhodné je pouze to, s čím dobrovolně souhlasí obě strany.

    Podniky se snaží nasazovat ekonomicky nejvýhodnější řešení a to je na každém území jiné, protože všude jsou jiné podmínky - např. těžko můžete v ČR nasadit to samé jako v Německu, protože jejich možnosti a příjmy jsou úplně jiné než naše. Jinak standardy se "globalizují" i bez EU a to hlavně ekonomicky efektivnější cesou (protože se o tom rozhoduje lokálně - decentralizovaně).

    EU samozřejmě jen nařizuje, od toho byla vytvořena stejně jako každá jiná státní instituce včetně státu samotného.

    Ani nepodporuje rozvoj svými fondy. To je typické Bastiatovo "co je vidět a co není vidět". Vy vidíte jen to, že EU dá na něco peníze a postaví se třeba nové lyžařské centrum, co už ale není vidět je to, že kdyby ty peníze nebyly vybrány na daních, pak by je lidé utratili za něco, co považují za hodnotné a budou to skutečně užívat nebo je soukromí investoři použijí na projekty jiné. Je to jen přelévání peněz, nic navíc nevzniká. A - A = 0

    Lepší infrastruktura zajistí vyšší efektivitu, ale jen v případě že bude zisková, což EU nijak nezajímá. Pokud ji podniky nevytváří samy, pak to znamená, že je možné použít kapitál lepším, efektivnějším, ekonomičtějším a ziskovějším způsobem. Hlavně EU stále není jednotný trh a dokud nebudeme mluvit stejným jazykem ani nebude.

    (Ale nevím, jestli má smysl o tom diskutovat. Diskuze se o tom totiž vedou už dlouhá staletí a výsledek to zatím nemá žádný. Navíc je to mimo téma webu.)