Hlavní navigace

Nexus TV jako herní konzole? Google koupil firmu, která by to zařídila

12. 3. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na Androidu už bylo postaveno několik herních konzolí. Nejhlasitěji se snaží Nvidia se svým Shieldem, trochu punkově na to jde levná Ouya. O vlastní řešení se snažila i společnost Green Throttle Games, která vytvořila herní síť s názvem Arena, ve které doporučovala tituly, jenž byly kompatibilní s jejím gamepadem Atlas za 40 dolarů. Ty jste pak mohli hrát na vlastním tabletu nebo smartphonu.

Green Throttle Games a ovladač AtlasGreen Throttle Games a ovladač Atlas

Tato platforma se snažila využít faktu, že Android nebyl na hry zrovna připravený. Tam, kde měly Windows Phone nebo iOS vlastní herní centra, která uchovávala herní postup, výsledky, achievementy nebo se starala o multiplayer, museli vývojáři pro Android improvizovat a nedostatky programovat sami. Vážně myšlenou herní platformou se Android stal až loni s uvedením služby Google Play Games, jež už výše zmíněné funkce zvládala.

I to byl nejspíš důvod, proč firma Green Throttle Games skončila. Její aplikace se už dále nevyvíjí, gamepady ale ještě dostupné jsou. Magazín Pando Daily teď získal informace, že Google zbytky této společnosti odkoupil a že pod svá křídla vzal také dva ze tří jejích zakladatelů. Podle tajných zdrojů magazínu jde o jasnou zprávu, že to Google myslí s hrami vážně.

 

KL24

Už od loňska se spekuluje, že firma uvede nový obývákový přehrávač „Nexus TV“. Ten by po doplnění o Bluetooth gamepad mohl fungovat i jako herní konzole. Šušká se, že firma toto zařízení představí ještě první polovině roku 2014. Nesmíme ale zapomínat, že se Google v televizních krabičkách už dvakrát spálil. Google TV byl propadák, ale předražený Nexus Q byl takový průšvih, že jej Google vlastně ani nezačal prodávat. Chytil se až levný dongle Chromecast, který ale není ani konzole, ani skutečný přehrávač. Jestli Google skutečně něco chystá, pravděpodobně to odhalí na červnové konferenci I/O.

Zdroj: Pando

Byl pro vás článek přínosný?