Hlavní navigace

NFC platby z levného náramku: Nová verze Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC podporuje Mastercard i Curve

25. 10. 2021

Sdílet

Zdroj: Depositphotos / Cnews.cz
Chytrý náramek Xiaomi Mi Smart Band 6 se stává zřejmě nejlevnějším zařízením, které bude podporovat NFC platby. Do náramku za 1299 Kč lze přes aplikaci nahrát token platební karty a platit přímo ze zápěstí.

Pro začátek to bude fungovat s kartami vydanými společností Mastercard. Ale pokud máte kartu Visa (například od České spořitelny), lze i tam využít jako „prostředníka“ kartu fintechu Curve. Pozor! Na trhu jsou dva typy daného náramku a funkci placení podporuje jen ten novější označený jako „Mi Smart Band 6 NFC“.

Narozdíl od smartphonu, který stačí jen odemknout, je u náramku postup placení záměrně složitější (bezpečnější). Ale to platí třeba i pro Apple Watch. Náramek musí být odemčený a nasazený na ruce. Nestačí jej mít třeba v kapse a jen tak položit na terminál.

Přímo mezi aplikacemi v náramku budete mít i platební karty, kde musíte placení před první platbou potvrdit šestimístným PINem. Ten bude třeba zadávat častěji – buď po sejmutí náramku z ruky a opětovném nasazení, nebo po 24 hodinách. Samozřejmě jen pokud se budete chystat zase platit.

KL24

Z bank je první ČSOB, se kterou lze využívat náramek okamžitě. V následujících týdnech přibude mBank a podle Xiaomi se přidají i další banky. Přes Curve ale budou už teď fungovat prakticky všechny banky.

zdroj: Xiaomi

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.