Hlavní navigace

nForce 780a od ASUSu a Foxconnu

25. 2. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Fudzilla odhalila fotografii a speficikace nového přírůstku do rodiny luxusních herních desek ASUS Republic of Gamers. Je jím deska pojmenovaná Crosshair II Formula, která je osazena novým čipsetem Nvidie pro platformu AMD, nForce 780a SLI. Stejně jako nForce 780i (pro Intel), i tento čipset je slepencem staršího čipu a nového PCI Express můstku nForce 200. Přestože jde o high-endové řešení, najdeme zde integrovaný grafický akcelerátor, který lze využít v režimu hybridního SLI. Můstek nForce 200 poskytuje celkem 32 PCIe linek, které lze rozdělit mezi 3 PEG sloty jako x16/x16/nic nebo x16/x8/x8 pro Tri-SLI.

Nyní ale ke podrobnostem o desce ASUSu. Na zadním panelu najdeme 2 porty pro gigabitový Ethernet, FireWire port, 6 USB2.0 portů, optické a koaxiální S/PDIF výstupy, D-Sub a HDMI výstupy a tlačítko pro reset CMOSu, pro případ nezdařeného pokusu o přetaktování. Co zde naopak nenajdete je PS/2 konektor pro myš a eSATA port. Na desce je ale SATA portů dostatek, rovných šest. Zvukový kodek je umístěn na samostatné riser kartě. Deska pravděpodobně disponuje desetifázovou napájecí kaskádou pro procesor, ale to zatím není oficiálně ověřená informace.


Klikněte na obrázek pro zvětšení

CS24

Ze serveru VR-Zone pochází fotografie desky Foxconn Destroyer z řady Quantum Force. Quantum Force je rodina drahých desek pro hráče, která přímo konkuruje sérii ASUS R.O.G. a zatím do ní patří pouze deska Foxconn Mars (Intel P35/ICH9). Přesnější specifikace neznáme, základní parametry jsou ale stejné, jako u ASUS Crosshair II Formula.

Zdroj: Fudzilla, VR-Zone

Autor článku