Hlavní navigace

NiBiTor 4.9: Kouzelník s BIOSy GeForce

16. 3. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

NVIDIA BIOS Editor se dostal do verze 4.9 a nově podporuje GeForce GTX 285 a 295. Uvědomil jsem si, že o tomto velmi schopném editoru BIOSů grafických karet Nvidia jsme ještě na rozdíl od třeba techPowerUp! Radeon BIOS Editoru (RBE) na ExtraHardware ještě nic moc nepsali.

Ve zkratce si tedy řekněme, co je nového ve verzi 4.9: přidána podpora pro GeForce GTX 285 a dvoučipovou 295 plus oprava menších chyb... a raději se podívejme, co vše NiBiTor nabízí.

NiBiTor je minimálně stejně schopný RBE pro Radeony, ale jelikož je tu už delší dobu a navíc mnoho věcí můžete udělat s menším rizikem třeba pomocí nástroje RivaTuner (viz třeba poslední návod na vytvoření 2D a 3D profilu pro GeForce 8800), netěší se v poslední době velké pozornosti.

Na níže zobrazených screenshotech z aktuálního NiBiToru můžete postupně vidět možnost změny vendor a device id (výrobce a zařízení), změnu pracovních frekvencí pro různé režimy, změny napětí, časování pamětí, jednoduché i pokročilé nastavení regulace ventilátoru v závislosti na režimu/teplotě či změnu VGA BIOS řetězce.

Stažení NiBiTor 4.9 (necelých 600 kB) na mateřském MVKTech.

CS24

Autor článku