Hlavní navigace

Nintendo 3DS: kapesní 3D konzole bez brýlí

17. 6. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nintendo se na veletrhu dostalo na scestí. Na jednu stranu se hlásí ke klasice a znovu uvidíme Zeldu, Maria, Donkey Konga nebo Jamese Bonda, na tu druhou ukazuje soupeřům záda s novými technologiemi. Konzole 3DS má autostereoskopický displej, 3D foťák, přehraje filmy a připojí se k internetu.

Wiic klasiky
Nintendo svou keynote odstartovalo ve velkém stylu. Celou show provázel šéf americké divize společnosti Reggie Fils-Aime. První slova byla „HD, 3D, pohybové ovládání, ale žádná hratelnost…“. Je jasné, na co narážel. Konkurenční Sony i Microsoft více slyší na první tři vychytávky, zatímco Nintendo dokáže tvořit zábavné hry i bez nejmodernějších technologií.

Lepší
než kdy dřív, zdroj: Nintendo

Hned první ukázkou bylo pokračování Legend of Zelda s podtitulem Skyward Sword. Na pódiu se objevil Shigeru Miyamoto, hlavní designér Nintenda, který stojí právě za Zeldou, Mariem nebo Donkey Kongem. S Wii Motion Plus ovládal Zeldu v úžasném světě s novými možnostmi, hratelností i lepší grafikou. To se prostě musí vidět, slovy to lze jen stěží popsat. Proto si najděte 70 volných minut a na celý záznam se povídejte zde.

Pokračování článku na Cnews.

Autor článku