Hlavní navigace

Nintendo: Apple bude velký konkurent

18. 5. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ředitel herního gigantu Satoru Iwata vidí Apple jako nepřítele budoucnosti. Společnost, která stojí za Super Mariem nebo sérií Zelda, sice v prodejích poráží rivaly Microsoft a Sony ve stolních i mobilních konzolích, ale v Applu dříme velký potenciál.

Nintendo DS se ještě letos stane nejrozšířenější konzolí. Od roku 2004 se prodalo asi 129 milionů kusů. iPhone přišel až o tři roky později, ale celá platforma iPhone OS včetně iPodu Touch a iPadu už běží na 90 milionech přístrojích. A i když se nemůže v počtu dostupných titulů Japoncům rovnat, má už velký vliv na vývojáře, kteří pro Apple mohou začít tvořit exkluzivní hry, či rovnou některá studia Nintendu přebrat.

Vyřadi iPhone ostatní herní konzole ze hry? zdroj: PRlog

A logicky je jeden kapesní přístroj komfortnější než mobil a k tomu ještě DSko. Nintendo chce tedy nadále produkovat hry pro celou rodinu, nikoli pouze úzce zaměřeným skupinám, ještě zlepší vztah s vývojáři a hlavně musí konzole neustále inovovat. Jestli tím správným krokem kupředu bude nová konzole 3DS s prostorovým obrazem, to budeme vědět nejdříve až za rok.

Zdroj: Times