Hlavní navigace

YouTube je první neherní aplikací pro Nintendo Switch

9. 11. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce
Nintendo Switch

je herní konzole, žádné multimediální centrum jako PlayStation či Xbox. Doteď pro něj nebyly žádné sociální sítě, video přehrávače, webové prohlížeče, zkrátka žádné neherní aplikace. Američané se sice loni dočkali streamovací služby Hulu, ale zbytek světa musel na první aplikaci čekat rok a půl. A přichází ta nejočekávanější – YouTube. Od včerejška je zdarma ke stažení v Nintendo eShopu.

Že není Switch na neherní aplikace vůbec připraven, ukazuje i fakt, že v eShopu nejde běžný software nijak filtrovat, jsou tam jen herní žánry. YouTube je na konzoli veden ve škatulce „Not specified“, přestože na webu Nintendo už má vytvořenou kategorii Video (ta přímo na konzoli ještě není). Vtipné je rovněž to, že aplikace je určena pro jednoho hráče. Sakra, Google, ten multiplayer jsi mohl přidat, ne?

KL24

Samotná aplikace už žádné překvapení neskýtá. Je to YouTube v tmavém motivu, kde fungují všechny obvyklé funkce. Ovládá se dotykem, pomocí joyconů nebo gamepadu. Lze se i přihlásit k vlastnímu účtu, abyste mohli spravovat odběry, historii sledování apod. Uživatelům teď nezbývá než čekat, jestli se na Switchi objeví i další aplikace. Netflixem, Amazonem Prime nebo HBO Go bychom nepohrdli.

TIP: Nintendo prý příští rok chystá novou verzi konzole Switch. Co se má změnit?

Byl pro vás článek přínosný?