Hlavní navigace

Noctua NF-S12B: nástupce legendy

22. 4. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tisková zpráva, kterou nám zaslal uznávaný rakouský výrobce větráků a chladičů Noctua, trochu připomíná reklamu na český automobil, který je tak skvělý, že dává inženýrům pořádnou fušku vymyslet nápady na zlepšení. Ale stejně jako se to podařilo automobilovým návrhářům v reklamě, i Noctua dokázala vylepšit svůj 120milimetrový ventilátor NF-S12. Při stejné úrovni hluku prý nyní dosahuje vyššího průtoku vzduchu a statického tlaku.

Lepšího výkonu bylo docíleno úpravou tvaru listů vrtule. Nejviditelnější změnou jsou „zuby“ na koncích – Noctua už tento design použila už u 92mm větráku NF-B9. Více o „bevelled blade tips“ si můžete přečíst přímo na stránkách výrobce. NF-S12B spoléhá na ověřená ložiska SSO (self-stabilising oil pressure), která slibují nízkou úroveň hluku i po delší době provozu.

MMF24

Noctua NF-S12B je dostupná ve dvou verzích: FLX (jako Flexible) s otáčkami nastavitelnými v krocích 600, 900 a 1200 ot./min a doporučenou cenou 19,90 euro a ULN (ultra low noise), který lze přepínat mezi 500 a 700 otáčkami za minutu a je k mání za 24,90 euro.

Zdroj: tisková zpráva

Autor článku