Hlavní navigace

Nokia 28. srpna uvede nějakou novinku. Pojďte si tipnout, o co půjde

20. 8. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ruský web hi-tech.mail.ru zveřejnil pozvánku, na které Nokia ohlašuje světovou premiéru. Zatím nevím čeho, akce proběhne příští středu v ruské Moskvě. Hlavním motivem pozvánky je klavír, což může napovídat nějakou spojitost s hudbou.

Nokia zve na akci do Moskvy
Nokia zve na akci do Moskvy (foto: hi-tech.mail.ru) 

Od Finů letos čekáme tablet s Windows RT nebo šestipalcový phablet se systémem Windows Phone 8 GDR3. Myslím si, že obě novinky můžeme vyloučit. Nová verze WP ještě nebyla dokončena a uvádět tablet s neúspěšným systémem Windows RT, když za pár týdnů bude nejspíš mít nástupce, by bylo nelogické.

Pokud bychom zůstali u hudby, máme tři možnosti. Nokia může představit hudební telefon, jaké produkovala kdysi pod značkou XpressMusic. Stejně tak to může být pouze dotykový hudební přehrávač ve stylu iPodu Touch. Případně nějaký restart hudební služby Nokia Music.

Anebo, milí přátelé, klaviatura naznačuje příchod Lumie s QWERTY klávesnicí. Windows Phone s hardwarovou klávesnicí jsme naposledy viděli v generaci WP7, například u přístrojů Dell Venue Pro nebo HTC 7 Pro. Uvést podobnou konstrukci s WP8 se zatím nikdo neodvážil. Bude Nokia první?

 

Zdroj: hi-tech.mail.ru via GSMArena