Hlavní navigace

Nokia 900: sen, nebo opravdový dvoujádrový smartphone s Windows Phone?

28. 8. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po představení pěti nových telefonů (Nokia 100, 101, 600, 700 a 701) ještě není všemu konec. Stále tu od Nokie nemáme smartphony s Windows Phone 7.5 Mango.

O prvním takovém smartphone, Nokii Sea Ray (s možným označením Nokia 800) se toho už ví hodně. O dalších modelech se ale jakoby slehla zem. Nyní jsme se ale možná konečně dočkali. Na veřejnost zřejmě unikl obrázek tajuplné Nokie 900 (Nokia Hydra) s podrobnými specifikacemi.

Nokia 900

Kdyby se informace z obrázku potvrdily a Nokia opravdu uvedla smartphone s dvoujádrovým procesorem na 1,5 GHz, 4" 720p AMOLED displejem, 12Mpx fotoaparátem s možností nahrávání Full HD videa (a konečně i autofocusem!) a spoustou dalších špičkových vlastností, mohli bychom pomalinku možná začít věřit, že se Nokia za pár let opět zvedne.

MMF24

Obrázek tomuto modelu předpovídá cenu kolem 15 000 Kč včetně DPH. A to je na takto vybavený telefon cena relativně přijatelná zvlášť, když jsme si chtě nechtě museli poslední dobou od Nokie zvyknout na velmi přemrštěné ceny. Je ale pravda, že k rychlejšímu urovnání situace by Nokia potřebovala telefonu cenovku nasadit trochu níž. Uvedení smartphone je plánováno na první čtvrtletí příštího roku.

Zdroj: All Technology News