Hlavní navigace

Nokia City Scene: Street View na finský způsob

8. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nokia se už sice nepodílí na vývoji operačních systémů, tvorbu softwaru a služeb přesto nezrušila úplně. Ze svého klenotu – mapových systémů Navteq – hodlá vytěžit maximum a zatopit Googlu nebo Bingu.

Naposledy si možná pamatujete pěkné 3D mapy, které ukázaly Googlu, že to lze udělat i lépe. Teď si na internetového hegemona vyskočili Finové znovu. Kdo by neznal mapovou službu Street View pro procházení panoramatickými fotografiemi přímo ve virtuálních ulicích. Nokia City Scene funguje úplně stejně.

" frameborder="0" height="315" width="560">

Zatím však pouze jako experiment na Nokii N9 (s MeeGo). Vývojáři dali dohromady geodata Navtequ, vlastní fotografie, to vše spojili s vymodelovanými budovami a terénem (jako v 3D mapách). Budovy mají být interaktivní, takže po klepnutí na ně vyskočí kontakty a popis, pokud se jedná o podniky.

Nokia zatím pokryla Londýn a asi tucet amerických měst, ale chce nabídnout širší dostupnost v USA i Evropě. Pokud náhodou N9 máte, můžete si už hrát. Stačí si aplikaci stáhnout z betalabs.nokia.com. Ostatní zatím musí počkat na webovou verzi, případně aplikaci pro Windows Phone. Na Symbian se City Scene nejspíš nedostane.

Zdroj: Nokia

Byl pro vás článek přínosný?