Hlavní navigace

Nokia: „Inovace v Androidu a iOS jsou zastaralé, Windows Phone jasně vyhraje“

15. 8. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na trh se chystá nový iPhone a iOS 5. Google připravuje nový Android Ice Cream Sandwich a Microsoft už odpočítává, kdy výrobci vydají telefony s Windows Phone Mango. Hlavním tahounem má být Nokia. Chris Weber, hlavní vedoucí Nokie v Severní Americe, teď začal konkurenci řádně popichovat.

Dle jeho názoru jsou inovace v konkurenčním Androidu a iPhonu příliš zastaralé a nejdou se současným směrem trhu. Zato si velmi vychvaloval propracovanost Manga. Windows Phone prý lépe řeší tematická centra a to pomocí dlaždic. Jejich hlavní výhoda podle Webera tkví v tom, že nejsou statické, ale neustále sbírají a ukazují aktuální informace (počty nových zpráv, mailů, zmeškané hovory, nové komentáře na Facebooku, atd.).

Chris WeberChris Weber

Navíc se k Microsoftu mají vrátit spokojení uživatelé již mrtvého Windows Mobile, kteří museli přejít buď na Android či iOS. Weber věří, že uživatelé si stále udrželi loajalitu k Microsoftu a přijdou zpátky. K tomu by je měly lákat i propracované hlasové příkazy, poskytující ovládání telefonu zcela bez rukou. To ovšem v českých končinách zatím plně neplatí.

CS24

Velkou část uživatelů by měla strhnout i Nokia, která s Windows Phone snad nabrere druhý dech. Díky spolupráci s Microsoftem teoreticky opět začne vyrábět konkurenceschopné telefony a tím si napravovat své jméno. Kdyby se jí to podařilo, spousta skalních fanoušků, kteří taktéž byli nuceni přejit k jiným společnostem, by zajásala a s radostí se vrátila.

Zdroj: Electronista