Hlavní navigace

Nokia Kinetic: v budoucnosti budeme telefon ovládat ohýbáním a mačkáním

30. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Sem tam výrobci zveřejní svou vizi, jak by jejich výrobky měly vypadat za pár let. Jednu takovou představu nyní zveřejnila i Nokia. Jak už u finského výrobce bývá zvykem, budete valit oči.

Koncept Kinetic byl prezentován na nedávno proběhlém Nokia Worldu a strhl velký zájem. Smyslem celého projektu je rozšíření možnosti ovládání smartphonů. Už se nebudeme muset „vázat“ pouze na dotykový displej, ale přibude možnost ovládání pomocí ohnutí či zmáčknutí telefonu, která je dle Nokie více přirozená.

" frameborder="0" height="259" width="450">

V praxi je prý tento systém velmi návykový, stejně jako praskání bublinkové fólie. Dle Tapani Jokinena, vedoucího oddělení konstrukce a technologie, přijde toto řešení vhod i v zimě, kdy máme na rukou rukavice, se kterými kapacitní displej opravdu není velký kamarád (což se právě ve Finsku děje velmi často). Díky tomu, že už nebudou potřeba ani žádná mechanická tlačítka, může být celá konstrukce i voděodolná. K výrobě telefonu jsou již všechny technologie vyvinuté, i tak si na tento model počkáme alespoň tři roky. Třeba to čekání ale konečně bude stát za to :-).

Zdroj: Nokia Conversations