Hlavní navigace

Nokia konečně zlepší navigaci pro Windows Phone

Sdílet

Zdroj: Redakce

Přestože Finové na MWC ukázali dva nové smartphony s Windows Phone i pro evropský trh, stávající uživatelé určitě ocení jinou novinku. Nokia zapracovala na navigačním softwaru a během března nabídne důležité updaty pro aplikace Drive, Maps a přinese také navigaci v hromadné dopravě – Transport.

Nokia Autem (Drive)

Zatímco turn-by-turn navigace v Symbianu je zřejmě tou nejlepší mezi mobily, verze pro Windows Phone je hodně vykastrovaná. Až Nokia Drive 2.0 přinese některé nové funkce. Aplikace už bude fungovat i bez připojení (mapy jsou offline i teď, ale při navigaci je zapotřebí být online). Zlepší se dashboard, už vás upozorní na překročený rychlostní limit v daném úseku a také umí vypočíst čas příjezdu a chybějící vzdálenost.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Novinkou jsou i ukládání osobních tras, upozornění na dopravní komplikace a možnost automatické změny trasy při problémech na silnici.

Nadále ale budou chybět (nebo se nemluvilo) o jiných vymoženostech známých ze Symbianu. Chybí třeba synchronizace oblíbených míst s Ovi Maps (na webu a Symbianu), změna typu trasy (nejkratší, nejrychlejší, placené/neplacené úseky), nastavení průjezdních bodů nebo vyhledávač POI. Čekat nemůžeme ani běh na pozadí (chyba Windows Phonu), takže při výstupu z aplikace dojde k vymazání trasy.

KL24

Nokia Mapy a Transport

Tradiční mapy nabídnou sdílení míst s přáteli pomocí SMS, e-mailu nebo sociálních sítí. A dorazí také funkce Transport, jež umí v 270 městech 45 zemí světa navigovat v městské hromadné dopravě. V 86 městech zná i jízdní řády.

Zdroj: Nokia

Byl pro vás článek přínosný?