Hlavní navigace

Nokia Maps přináší hlasovou navigaci pro Android a iOS, pouze ale pro pěší

14. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Oblíbená mobilní navigace Nokia Mapy byla donedávna výsadou smartphonů od Nokie. Nedávno si jí mohli v ořezané verzi užít i verzi uživatelé Androidu a iOS a dnes se dočkali další funkce – hlasové navigace.

Hlasová turn-by-turn navigace je ale dostupná pouze pro pěší navigaci, navíc jen v angličtině. I tak je ale milé, že Nokia poskytuje svůj produkt na ostatní platformy (paradoxně se na Windows Phone zapomnělo). Předností webové varianty navigace je její podrobnost, díky které se už i ozývají hlasy uživatelů Nokie, že pro konkurenci je dostupná kvalitnější, služba než kterou si mohou dopřát zákazníci Nokie. To už je ale subjektivní názor.

Nokia Mapy Nokia Mapy

Webovou variantu Nokia Maps jsme v redakci vyzkoušeli a hlasová navigace funguje, bohužel opravdu jen pro pěší (navíc jste omezeni 50kilometrovou maximální vzdáleností navigované trasy).

Pro spuštění služby stačí na vašem smartphone/tabletu otevřít internetový prohlížeč a zadat adresu m.maps.nokia.com. Po načtení stránky budete požádání o zpřístupnění vaší polohy. Poté už stačí zadat adresu cíle a stránky vám trasu vypočítají. Bude vám nabídnuto stažení audio podkladů k hlasové navigaci, které zaberou kolem 2 MB.

Nokia mapy

Zdroj: Nokia Conversations