Hlavní navigace

Nokia nabízí Barbie phone. Růžové je na něm úplně všechno

29. 8. 2024

Sdílet

Nokia má telefon pro barbíny. A růžové provedení není jedinou podobností, společnost HMD má skutečně licenci od Mattela a na zádech tlačítkového véčka pak velký nápis Barbie.

V základu jde o Nokii 2660 Flip, tedy ne úplně nejnovější „hloupý“ telefon s výklopným tělem, který výrobce předělal do růžového světa Barbie.

V balení pak přidal i růžový nabíjecí USB-C kabel a několik drobností, třeba výměnné zadní kryty. Případně nálepky a třpytky (gems). Cílová skupina tak vypadá na nižší věkovou kategorii.

Telefon má 2,8" hlavní displej a pohání jej procesor Unisoc T107. Ze snímků fotoaparátu nadšení nebudete, rozlišení 0,3 Mpx není ani na zkontrolování makeupu. Na to je tu ostatně vnější displej integrovaný do zrcátka.

Operačním systémem je zde S30+ a HMD se celkově chlubí, že jde o skutečný telefon bez sociálních médií.

Zda se bude růžový telefon prodávat v Česku, není zatím jasné. Pokud ano, cena by po přepočtu mohla být okolo 3490 Kč. Verze pro Kena oznámena nebyla.

Zdroj: YouTube.com

Zdroj: HMD

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.