Hlavní navigace

Nokia opět pomáhá Windows Phone, teď s nahráváním videí na YouTube

26. 7. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pamatujete, jak Google odmítal vyvíjet aplikace pro Windows Phone, Microsoft následně vzal věci do svých rukou a vydal aplikaci pro sledování videí na YouTube? Pamatujete, jak se proti její existenci Google ohradil? A pamatujete, jak byla aplikace stažena z Windows Phone Store s příslibem nového dílka, na němž budou obě firmy spolupracovat? Od té doby už nějaká voda plynula a uživatelé Windows Phone se stále musí spoléhat buď na mobilní web, nebo na sice povedené, ale stále neoficiální aplikace.

Tip: YouTube je po Nově druhou nejsledovanější komerční „televizí“

Hloupou situaci částečně řeší Nokia, která se zmohla na to, na co Google ani Microsoft neměli sílu. Exkluzívně pro majitele telefonu Lumia 1020 vydala nástroj pro nahrávání videí na populární portál. Aplikace se nazývá prostě YouTube Upload a v tuto chvíli není zcela jasné, jestli bude zpřístupněna také pro zbylá zařízení značky Lumia, byť tomu několik faktorů nasvědčuje, např. popis.

 

Neplatí to však pro starší Windows Phone 7. Faktem zůstává, že aplikaci se dosud nikomu nepodařilo nainstalovat na jiný telefon. Distribuce ale bude patrně pokračovat v dohledné budoucnosti. Mimochodem, teď již na plnohodnotnou aplikaci pro YouTube pro mobilní dlaždice čekáme dva měsíce. Microsoft neprokazuje zrovna pružný přístup k loajálním uživatelům. Klient byl přitom hotový. Nestačilo jen provést pár úprav a vrátit ho do digitálního katalogu?

KL24

YouTube Upload od Nokie

Zdroj: Windows Phone Store via The Verge

Byl pro vás článek přínosný?