Hlavní navigace

Nokia potvrdila telefon Lumia 928. Dostane xenonový blesk

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nokia předčasně vypustila kampaň týkající se nové Lumie. V USA už zahlédli billboard s titulem „Nejlepší foťák za špatného světla“ a na telefonu je vidět xenovový blesk. Reklamu už našli také čtenáři časopisu Vanity Fair. V obou případech jde o přístroj se značkou amerického operátora Verizon, takže je možné, že se objeví exkluzivní pouze u něj.

Lumia 928 na americkém webu Nokie
Lumia 928 na americkém webu Nokie

Obrázek je dostupný už i na webu americké pobočky, ovšem bez loga Verizonu. Nová Lumia už svým názvem připomíná stávající nejvyšší model 920. Z něj bude pravděpodobně vycházet. Hardware je předem limitován operačním systémem, takže velké změny nečekáme. Podle fotografie dostane trochu jiné tělo (tenčí rámeček), takže se možná i rozměry a především hmotnost sníží.

Ze snímku není patrné, jestli Lumia 928 dostane také slibovanou hliníkovou konstrukci. Stejně tak nevíme, zdali už obsahuje slot pro microSD karty. Fotoaparát se světelným objektivem a stabilizátor obrazu zůstane, ale silnější xenon místo diody vylepší fotky za šera.

 

Nokia přesně za týden odhalí nějakou novinku týkající se Lumie. Možná to bude právě model 928. Vzhledem k premiéře, která se uskuteční v Londýně, by chystaný telefon neměl být ryze americkou záležitostí. Je samozřejmě možné, že odhalí i jiný smartphone.

Zdroj: MyNokiaBlog, Engadget