Hlavní navigace

Nokia ruší značku Ovi, odteď už pouze Nokia

16. 5. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Internetové aktivity Nokie pod záštitou značky Ovi po letech změní svůj název. O Ovi se začalo poprvé mluvit v srpnu 2007, o rok později přišla první veřejná betaverze služby. (Mimochodem „ovi“ znamená finsky „dveře“.) Dnes pod značkou Ovi známe mapy, hudební obchod, e-mail, obchod se softwarem nebo třeba ovládací aplikaci pro PC Ovi Suite.

V červenci a srpnu mají přijít první zařízení, která místo Ovi budou používat značku Nokia. „Rozhodli jsme se změnit název naší služby z Ovi na Nokia. Centralizací našich služeb pod jednu značku, nikoliv dvě, budeme posilovat hodnotu samotné Nokie,“ říká Jerri DeVard, EVP a ředitel marketingu finské společnosti.

Nokia Ovi
Ovi končí, nastupují Nokia Services

Přechod začne o lešních prázdninách a měl by být dokončen do prosince 2012. Chystaná zařízení už ponesou pouze nový název služeb, ta stará by se měla dočkat aktualizací se změnou značky někdy v budoucnu.

Od Nokie je to rozumný krok už důvodu přechodu k Windows Phone 7. Najednou by v jedné nabídce byla Nokia, Microsoft, Windows Phone, Symbian, Ovi, Marketplace a další značky. Jedním z důvodů je podle DeVarda také to, že lidé, kteří znají Ovi Mapy si po změně názvu více uvědomí, že je to právě Nokia, která za vším stojí a na kterou se mohou spolehnout.

Zdroj: Nokia, Wikipedia