Hlavní navigace

Nokia se na podílu Windows Phone na trhu podílí již ze 45 %

26. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když se ještě Nokia držela od Windows Phone dále, trh si postupně rozdělovaly společnosti HTC, Samsung a LG. Po jejím příchodu a uvolnění nové verze Mango je ale vše úplně jinak.

Nokii stačilo uvést pouze dva smartphony s Windows Phone a za přibližně tři měsíce prodeje se vyšvihla s 45% podílem do vedení, co se OEM prodejců Windows Phone týče. HTC kleslo ze svých 55 % na 40 %, Samsung dopadl ještě hůře. Z pozitivních 28 % se propadl na 12 %, s jeho „širokou“ nabídkou modelů se ale není čemu divit. Úplně na dno kleslo LG, ze začátku sice zaujalo 12 %, v současné době je ale její podíl nepatrný.

WP statistiky

Pokud to takhle půjde dál, bude si Nokia moct pomalu na Windows Phone založit monopol, což by rozhodně nebylo dobré. HTC se snaží bránit a relativně úspěšně, zato Samsungu to je ale zjevně jedno a prim pro něj jednoznačně hraje Android. Takticky útočí na střední třídu, rozhodně tady ale chybí high-endový model. Uvidíme, jak to bude do budoucna.

CS24

Za zmínku ale určitě stojí i společnost Fujitsu, která díky svému jedinému modelu IS12T získala 3% podíl, což na nováčka není špatné. Tato čísla jsou pouze orientační, podklady pro ní poskytl OccasionalGamer ze statistiky instalace oblíbených her na Windows Phone smartphonů různých výrobců.

Zdroj: WMPoweruser