Hlavní navigace

Nokia v Česku nasnímá vlastní „Street View“. Města dostanou také 3D modely

20. 3. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Co bude dělat Nokia po prodeji mobilní divize, už asi víte. Mapová divize je u finského výrobce nejrychleji rostoucí, Nokia dodává mapy a aplikace pro všechny hlavní operační systémy, spolupracuje také s výrobci aut. V Česku o ní uslyšíme také díky tomu, že začne konkurovat Seznamu a Googlu.

Nokia už na začátku března vyslala do českých ulic vlastní snímkovací vozy, které budou zachytávat panoramatické fotografie (jako Google Street View nebo Seznam Panorama) a díky laserovému zaměřování pomocí systému LIDAR bude firma také schopna sestavit přesné 3D modely měst.

Prozatím je jasné, že Nokia nasnímá Prahu, Brno, Ostravu a Olomouc, kromě toho chce pokrýt ještě hlavní silniční tahy. „Při snímkování zároveň shromažďují důležité datové body, snímky významných komunikací a oblastí s množstvím užitečných míst, jako jsou obchody, čerpací stanice nebo restaurace,“ píše firma v tiskové zprávě.

 

Stejně jako konkurence bude Nokia dbát na ochranu soukromí. Software automaticky rozpozná obličeje a značky aut, u nich pak dojde k rozmazání. Co nepůjde automaticky, to bude možné nahlásit a upravit ručně.

Zdroj: TZ Nokia