Hlavní navigace

Nokia vydala bezplatnou navigaci Here pro všechny Androidy. Zatím je to beta

21. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Začátkem měsíce Nokia vydala bezplatnou navigaci Here pro telefony od Samsungu. Teď tak činí i pro obecné Androidy ostatních výrobců. Aplikace je optimalizovaná jen pro smartphony a vývojáři doporučují minimálně 1 GB RAM.

Here je zatím ve fázi beta. Navíc se ani nenachází v Play Storu, ale musíte si ji stáhnout a nainstalovat ručně pomocí souboru APK. Aplikace je v češtině, obsahuje český hlas i tuzemské mapy. Je však poměrně pomalá. I to je důvod, proč ji Nokia vydává v této fázi a (možná zatím) zdarma. Chce, abyste jí pomohli vychytat chyby.

Nokia se chvástá, že konkurenční Google Maps umí uložit pouze výřez mapy, ale bez připojení v ní nemůžete vyhledávat ani se nechat navigovat. Here obojí zvládne, protože si zájmové body, adresy, hlasy i linky MHD kompletně uloží do telefonu. 

 

Offline mapy lze stahovat v asi stovce zemí včetně Česka a Slovenska. Trasy pro MHD jsou dostupné ve více než 750 městech ve 40+ zemích (zde Praha, Brno a Bratislava). Ve více než 40 zemích jsou k dispozici také údaje o aktuálním dopravním provozu. Navigace navíc nevyužijí jen motoristi a cestující v hromadné dopravě, ale také pěší.

 

 

Zdroj: Here

Byl pro vás článek přínosný?