Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Nokia World 2013 proběhne 22. října. Finové chystají minimálně šest novinek. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 26. 4. 2013 11:25

    ptipi (neregistrovaný)

    V první řadě je třeba si uvědomit, že se o tom podle současných informací mluví jako o cache, nikoliv jako o klasické paměti. A tedy jsme na nižší úrovni abstrakce, než kde jsou "pointery" nebo "unifikovaný paměťový prostor". Cache si podle svého interního algoritmu načítá data z konkrétních adres v RAM (a technicky vzato klidně i odjinud) a je jí ukradené, komu ta data na vyšší úrovni patří. Cache je pro obě zmíněné věci naprosto transparentní a pokud tam je, nebo není, nehraje sebemenší roli v logickém výkonávání instrukcí CPU nebo GPU. Vliv má pouze na výkon.


    Takže "sdílená" v tomto kontextu nemluví nic o předávání dat (ale ani nevylučuje).


    Co se algoritmu výběru dat týká - to nechej na hoších z intelu, tady nemají sobě rovné. Navíc se vsadím, že budou  existovat speciální instrukce, kterými půjde ovlivnit obsah této cache.