Hlavní navigace

Nostalgická vlna vás převálcuje, možná i donutí přejít na Internet Explorer

24. 1. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

V posledních měsících se Microsoft neostýchá a zaplavuje nás povedenými reklamními spoty. Několik z nich nás lákalo na Windows 8. Za sebe nemohu říct, že bych viděl nějakou, jež by mne nezaujala, nebo mi připadala špatná. Obecně se marketingovému oddělení daří lapat nápady, které stojí za zpracování, což je příjemná změna. Na konci listopadu se hlavním aktérem stal Internet Explorer. Dobrá, ústřední postavou byl notorický zloun, člověk, co neustále píše nenávistné příspěvky do komentářů a na fóra. Nakonec si ale z prohlížeče s pošramocenou pověstí utahovat přestal.

Tip: Microsoft sestřeluje jedince s nenávistnými sklony vůči Internet Exploreru

Ve svém novém spotu se nás Redmondští snaží zviklat vlnou nostalgických pocitů. Stopáž se nebezpečně blíží dvěma minutám a společnost neplýtvá ani vteřinou, celou dobu do nás pere, co všechno jsme dělali a co bylo běžné v devadesátých letech. Většina uživatelů, kteří nicméně prohlížeč upustili, na něj zřejmě nebude vzpomínat v dobrém. Opustili tudíž z pádných důvodů a poslední vzpomínky nebudou růžově nostalgické. Vzpomínky na šestou řadu nás ze sna budí dodnes. Přesto byly doby, kdy byl Internet Explorer dobrou alternativou na prohlížení webu.

 

To je ale hodně dávno, tehdejší internetová populace byla také nesrovnatelně menší. Microsoft nás chce přesvědčit o tom, že comeback Internet Exploreru bychom si neměli nechat ujít. A co vy? Používali jste ho dříve? Přesvědčila by vás poslední řada k tomu, abyste se vrátili k surfování v Internet Exploreru? Pomohou pozitivní reklamy zvrátit špatné vnímání prohlížeče?

CS24

Zdroj: Exploring IE