Hlavní navigace

Nová česká adventura Whispers of Prague zavede hráče do české metropole. Využití našla i umělá inteligence

Sdílet

Ve hře se programátor a lovec pokladů Viktor Durand pokusí odhalit tajemství kata Mydláře. Na pomoc mu budou přátelé po telefonu a z části i umělá inteligence.

V pátek vyšla zajímavá česká adventura nesoucí název Whispers of Prague: The Executioner’s Last Cut. Jak už název napovídá, hra zavede hráče do hlavního města, kde v roli programátora a hledače pokladů Viktora Duranda budou odhalovat tajemství kata Mydláře. Vaše snažení se bude snažit zmařit sekta fanatických kultistů.

Zdroj: Youtube.com

Indie studio Shader Mess stojící za tímto point-and-click videoherním počinem uvádí, že hra je rozdělena do 5 kapitol a obsahuje přes 500 normostran textu, 38 postav a 73 lokací. Uživatel Jan Modrák (@bludr) na sítí X odhaduje délku hry na přibližně 8 hodin herního času a ujišťuje hráče, že i „ukecanost“ nabízí hra svižný chod.

CS24

Vývojáři Filip Rachůnek a Jiří Procházka přiznávají použití umělé inteligence při vývoji této hry, ostatně bez ní by hra nevznikla za pouhých devět měsíců. Ostatně i samotní hráči mají k dispozici jakýsi systém nápovědy v podobě přítele na telefonu a „ChatGPT“ v počítači.

Hra Whispers of Prague: The Executioner’s Last Cut je k dispozici na Steamu s českými titulky za cenu necelých 10 € a novinky od studia Shader Mess je možné sledovat na jejich oficiálních stránkách.