Hlavní navigace

Nova dnes přidá do Voyo.cz první 3D filmy. Máte připraveny brýle?

13. 6. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dnes se má ve videotéce Voyo.cz objevit 3D verze aktuálního dílu Ordinace v růžové zahradě 2 a amerického hororu Piraňa, později přijdou i nové díly Comebacku a Ulice. Nova bude vysílat v anaglyfickém formátu, takže pro sledování stačí pouze červeno-modré brýle za pár korun.

Jsme velice rádi, že můžeme jako první videoportál na trhu přinést legální 3D obsah,“ říká Pavel Krbec, ředitel sekce internetu a ostatních interaktivních služeb, a dodává: „Jedná se o náš první krok tímto směrem. V blízké budoucnosti chceme nabídnout tituly natáčené nativně ve 3D, čímž divákům doručíme výrazně lepší kvalitu trojrozměrného zážitku.

Poslední věta je zvlášť důležitá, seriály jsou natáčeny nativně ve 2D, do stereoskopické podoby je převedl až software. A vzhledem k mizerné kvalitě anaglyfu je výhoda 3D tatam. Zkrátka Nova chtěla být první, ať to stojí, co to stojí. Ovšem ani to se nepovedlo.

Legální obsah ve 3D už před 11 měsíci nabídl Topfun. Noc oživlých mrtvol 3D je sice jediným filmem v nabídce, ale měl by být prvním u nás. Takže Nova lže. Správně by mělo znít – jako první jsme přinesli vlastní obsah ve 3D nebo máme českou online půjčovnu s největším množstvích 3D obsahu. Otázkou je, jestli bude Piraňa také pouze softwarově interpolována. Pokud se jedná o loňský film, ten byl ve 3D uveden i do kin. No oživlých mrtvol je také nativně ve 3D.

CS24

Podle údajů v tiskové zprávě bude pro sledování potřebovat nainstalovaný Flash Player  a Silverlight. Což také nezní důvěryhodně. Použije se buď jedno, nebo druhé. Obojí najednou určitě ne. V době psaní se ještě obsah ve Voyo.cz neobjevil, tudíž jsme nemohli funkčnost ověřit.

Zdroj: Nova