Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Nová generace desktopových procesorů Intel je tu: Raptor Lake už má 24 jader a takt skoro 6 GHz. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 29. 9. 2022 7:37

    RemMes

    tralalák, to co psal Honza a tombomino + tvoje zanícení pro small factor. Od AL vypisuješ, jak malá jádra budou pecka, teď pěješ ódy na Raptora, který ještě nevyšel. Zatím se u AL ukazuje, že Intel ani po roce nevyřešil problémy svého big.LITTLE, příkladem je virtualizace, kde je vysoká spotřeba a pády. “Efektivní” jádra se zatím ukazují jako marketingové trololo, podívej se na laptopy s AL a jejich výdrž.
    Výkonově AL, překvapil, ale stejně tak enormní spotřebou a teplotama. Raptor zatím vypadá dost podobně. Tohle všechno vs tvé nadšenectví v kontrastu s tím, jak si dříve popisoval “svoje CPU”.
    Ještě dodám, že Ryzen 7000 mě také v mnoha ohledech zklamal. Ale kdybych musel kupovat, tak raději Ryzen (unifikovaná jádra, spotřeba, rozšířitelnost).