Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Nová generace GPU od AMD nemá highend, a ještě vyjde až po GeForce RTX 5000. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 10. 7. 2024 21:33

    Brutus

    Rozdíl v tom je, jedna věc je vnitří architektura. Zapojení samotných funkčních jednotek a propojení do bloků. To je stejné od low-endu po hi-end. Rozdíl je ve fyzické realizaci. Zatímco propojení chipletu, kde je vše výpočetní po obrazový výstup jen s chipletem, kde je cache a paměťový řadič není až o tolik náročněníší proti Ryzenům a všemu výš. Rozdělení na několik hlevních chipletů u grafiky je řádově složitější než propojení chipletů u akcelerátorů Instict MI. A v tom je ten obrovský rozdíl od low-endu po hi-end. Dokonce i kdyby šlo jen o různě velké monolity, je to rozdíl. Udělat velký čip je složitější, je tam víc možností, že včas neodhalí skrytou konstrukčí vadu. To je ten důvod, proč ustupuje už i Nvidia od dalšího vývoje velkých monolitů a taky vyvíjí "chiplety".

    10. 7. 2024, 21:35 editováno autorem komentáře