Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Nová generace GPU od AMD nemá highend, a ještě vyjde až po GeForce RTX 5000. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 10. 7. 2024 21:48

    Brutus

    To právě ne. Protože celý návrh trvá roky, proto má AMD dva paralalní týmy jak na CPU tak na GPU a ty uvádí své výsledky obgeneraci. A na spektru těch produktů se pracuje paralalně, kdyby nejdřív udělali top a z něj odvozovali nižší, trvalo by to dlouho. Udělá se architektura a z ní se navrhují varianty možná se top verzí začíná, ale tak aby odstup všech byl maximálně v několika málo měsících. U procesorů dokonce ty top dělají až později. Takže se dělá desktop a servery, pak varianty s vrstvenou cache a na závěr hi-end a pracovní stanice tedy THR. Ten vývoj je moc složitý na to aby ho dělali postupně a odvozovali varianty od sebe. Navíc koncepci a rozptyl pozicování parametrů, které třeba závěrečně doladí podle situace, se dělá celkem brzy, tak aby to navazovalo na stávající řadu.