Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Nová generace GPU od AMD nemá highend, a ještě vyjde až po GeForce RTX 5000. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 10. 7. 2024 22:35

    Brutus

    Tak toto je hodně debilní srovnání. Trabant a BMW mají společné jen to, že jde o motorové vozidlo. Tady se bavíme o rozdílu v šířce sběrnice, počtu jednotek a třeba taktu, ale architektura je stejná. Rozdíl je nejen v rozměrech čipů, ale i v jejich počtu. Takže pokud je hi end z více čipů a low end malý monolit, je to docela rozdíl. Ale s někým, kdo není schopný ani napočítat počet kousků křemíku v patici, nemá cenu se dál bavit.

    A pro tvou informaci nejvíc času zabere návrh architektury, pak fyzické rozložení od samotných bloků až po přímo optimalizaci polohy tranzistorů a vodivých cest, propojení pokud je čipů víc a testování a ladění je až poslední fáze. Máš asi dost naivní představu, co to znamená realizovat myšlenku až do finálního produktu.