Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Nová generace grafik AMD je tu: Radeon RX 7900 XT a Radeon RX 7900 XTX odhalené. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 4. 11. 2022 10:13

    Elpin

    Osobně si myslím, že čisté zaměření na rasterizační výkon bez chytrých řešení typu DLSS je chyba, která snižuje perspektivnost karty. Přece jen, když dám 30 tisíc za kartu, čekám že mi nějaký ten rok bude sloužit...

    Stejně tak zohledňovat pouze výkon v hrubé rasterizaci u 4090 je chyba. Pamatuju si, jak se u prvních Pentií říkal vtip, že jsou rychlejší než 486 proto, že 486 všechno počítá, kdežto Pentium to jen odhaduje. A je to tak. Pokud chcete neustále zvyšovat výkon bez brutálních nároků na energii, velikosti čipu a složitost výroby, musíte vymýšlet chytrá řešení a pomáhat si berličkami. DLSS je v tomto budoucnost a jediný problém je nízká rošířenost ve hrách, ale od půlky roku 2021 je DLSS pro vývojáře zdarma a čekám tedy jeho masivní rošíření, minimálně ve všech AAA hrách.