Hlavní navigace

Názor k článku Nová generace grafik AMD je tu: Radeon RX 7900 XT a Radeon RX 7900 XTX odhalené od tynyt - Jak to vidím já: Zatím docela příjemné...

  • 6. 11. 2022 10:14

    tynyt

    Jak to vidím já: Zatím docela příjemné překvapení. A to z těchto důvodů:
    1. jakžtakž přijatelná spotřeba (ne že bych si někdy koupil 355W užrance, ale dává to naději, že nižší modely budou i kolem hraničních 150W příjemně výkonné.)
    2. Ačkoli nejsou venku výkonové výsledky, AMD si je docela jisté, že bude prodávat za celkem odvážné ceny. To může (ale nemusí - raději to píšu explicitně) indikovat to, že onen konkurenční "soupeř" 4080 bude soupeřem cenovým, ale nikoli výkonovým, pokud chceme číst mezi řádky vyjádření lidí z AMD.
    3. Protože mě RT absolutně nezajímá (mám jen jednu (možná dvě) hru podporující RT, a tam mě to vůbec nebolí), řeším spíše ty praktičtější věci, jako spotřeba, efektivita. I proto, že z nových her není prakticky nic, co by mě oslovilo natolik, abych si tu hru koupil. Mám nasysleno tolik starších (a kvalitních) her z dob, kdy hry ještě za něco stály, že mě ty dnešní nedodělané, zabugované a kraťoučké sračky nezajímají.
    4. Zvednuvší se shitstorm nV fanatiků a AMDhaterů mě pobavil - asi mají nějaký problémek. ????

    Jinak RX7900 není nic pro mě, čekám na Navi 32/33, pak uvidíme, jestli přijde upgrade, pokud bude rozumná cena, spotřeba a výkon.