Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Nová generace procesorů Apple: A15 s jádrem Avalanche. IPC téměř stejné, zasekl se vývoj?. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 17. 9. 2021 15:05

    JirkaK

    a jak to vylučuje to co píšu? To že ten výkon neroste v benchmarku, tolik co dříve neznamená že tam ten výkon je kde ho apple potřebuje.

    Můžu demagogicky tvrdit že Apple narazil a nemá lidi schopné udělat víc, samozřejmě je to Apple, do toho se musí tlouct.

    Být objektivní, tak koukneš na dílčí výsledky, koukneš na nové featury, které apple přidává a zjistíš že mají specifické potřeby - lepší image procesing, lepší AI... a ejhle, najednou vidíš že v těhle aspektech ta A15 přidává desítky procent navíc, někde i přes stovku. Takže stejným přístupem je možné si myslet že vývojáři Apple šli cestou přizpůsobování čipu potřebám svého systému a SW, což je výhoda kterou nemůže mít ani Samsung, který si sice dokáže čipy navrhnout a ba i vyrobit, ale pořád je limitovaný co dělá google s androidem, samo mohou si ho přiohnout ale pořád je to svazující. O procesorech dalších firem ani nemluvě kde to běží v kdejakém HW celku.

    Což samozřejmě nepopírá že skutečně může být problém v tom co tvrdí článek, ale je pak dobré uvádět celý kontext ne jen vybranou "senzaci"