Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Nová generace procesorů Apple: A15 s jádrem Avalanche. IPC téměř stejné, zasekl se vývoj?. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 23. 9. 2021 11:38

    JirkaK

    Počítače vždy sloužily uživateli aby mu usnadnily život. Spousta usnadnění vychází právě z AI algoritmů které se učí od uživatele zařízení, které mu pomáhají. Co je špatné vyhledávat třeba v textu zachyceném na fotkách a to včetně ručně psaného písma a možnost interakce s tím textem? Proč neaplikovat složitější a lepší algoritmy výpočetní fotografie, videa a audia když to pomůže uživateli dosáhnout lepšího výsledku. Lepší fotky a videa, z foťáku, lepší kvalita videa i audia pro takovou hovadinu jako call s přáteli, rodinou, kolegy…

    Mimochodem nebavíme se o M1, bavíme se o tom že Apple vyvíjí HW s ohledem na potřeby SW. Ano, pokud uživatelé najednou změní priority a budou chtít používat SW který dělá naprosto něco jiného, pak to bude mít mizerný výkon, pořád na tom ale bude výrazně lépe než všechna konkurence, která si může nechat zdát o CPU výkonu staré A14 a většinu mobilních zařízení překoná i tři roky starý A12. A14 svým CPU výkonem srovná do latě i obrovské množství počítačů, M1 pak převážnou většinu.

    Ale pochybuji že by uživatelé zařízení změnili tak radikálně své preference a najednou přestali řešit focení, video, audio a ať už konzumaci nebo tvorbu, přestalo by se jim líbit rozpoznávání objektů, textu ve fotkách a obrázcích, přestalo by se jim líbit že se zařízení přizpůsobují chování uživatele aby mu nabízeli to co bude zrovna potřebovat, najednou by všichni začali dělat matematicky náročné úkoly, počítali složité fyzikální modely atp…