Hlavní navigace

Nová GF 9600 GSO: detaily

9. 10. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

V pondělí jsme přetlumočili zprávu serveru Expreview, že Nvidia chystá novou kartu pod starým označením GeForce 9600 GSO. Nyní ten samý zdroj odhalil další podrobnosti.

Nová karta bude mít aktivních pouze 48 stream procesorů, tedy polovinu oproti verzi původní. Ruku v ruce s tím jde i poloviční počet texturovacích jednotek (24 namísto 48). Alespoň že paměťová sběrnice zůstane na plných 256 bitech, které nabízí čip G94 - oproti staré GeForce 9600 GSO tak vzroste propustnost pamětí, jejichž kapacita bude standardně 512 MB (nabízí se samozřejmě i možnost 256 nebo naopak 1024 megabajtů).

Pro současné GeForce je kapacita pamětí a jejich propustnost poměrně důležitým faktorem výkonu, zejména ve vyšších rozlišeních nebo s anti-aliasingem. Bohužel, nárůst těchto parametrů o třetinu zřejmě nevyrovná pokles hrubé síly přibližně o polovinu. Není vyloučeno, že nová GeForce 9600 GSO nabídne výtečný poměr cena/výkon a případně nižší spotřebu, v každém případě ale budete muset při nákupu být obezřetní, abyste zrovna nevybrali tu nesprávnou.

Zdroj: Expreview

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku