Hlavní navigace

Nová grafika od S3: Chrome eH1

28. 4. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na australském TweakTownu se objevila tiskovka S3 Graphics pojednávající o nové grafické karta Chrome eH1. Ta je předváděna na v současnosti konaném ESC 2010. Kdybyste náhodou měli zrovna cestu přes Silicon Valley (konkrétně San Jose), najdete S3 na stánku 1238. Výstava je zaměřena stejně jako v poslední době celá S3/VIA na ošklivě nazvanou kategorii "embedded systems" (slovo vestavěné a popis na Wikipedii vám kdyžtak dá představu).

Vzhledem k tomu, že i Chrome eH1 má být určena pro vestavěné systémy, překvapí její provedení s plným PCI Express ×16. Karta údajně nabízí výstupy DVI, D-Sub (zřejmě sdružen v DVI-I), HDMI i
DisplayPort a obrázek, který se v článcích o eH1 po internetu potuluje
tak patří jiné kartě a je pouze ilustrační. Ve skutečnosti tedy nemusí být pravdou ani ten PCIe ×16 konektor. S3 uvádí, že karta je navržena pro složité podmínky, průmyslové nasazení a vůbec nabízí extrémní spolehlivost, životnost a samozřejmě změní vestavěný systém v multimediální supercentrum (kdyby se mi nepříčily smajlíky v článcích, tak by tu jeden určitě byl).

Jelikož grafika vychází ze série Chrome 5000, budou specifikace nejspíše podobné modelu 5400E. Výčet podpory různých API je předlouhý: DirectX 10.1, OpenGL 3.1, OpenGL ES 2.0, OpenVG 1.1 (vektorová grafika), ...

MMF24

Pod názvem ChromotionHD 2.0 se skrývá akcelerace HD videa ve formátech MPEG-4/AVC (H.264),
MPEG-2 HD a VC-1. Tisková zpráva mluví o pasivním chlazení a technologie PowerWise, která má údajně zázračně redukovat vyzařené teplo bez daně na výkonu, funkcích či kvalitě.

Zdroje: S3, VIA, TweakTown

Autor článku