Hlavní navigace

Názor k článku Nova má další zahraniční seriály v online archivu, mj. Tudorovce a Ala Bundu od Lukáš Václavík - No vidíte, WP7 je podle vás kvalitní systém,...

  • 22. 7. 2011 7:29

    Lukáš Václavík (neregistrovaný)

    No vidíte, WP7 je podle vás kvalitní systém, proto jste si jej koupil Pro někoho je nekvalitní (nebo spíš nezajímavý), proto si jej nekoupí. Pro taková srovnání ani nejsou objektivní měřítka, takže vždy rozhodne subjektivní názor. Ten byl zřejmě u většiny lidí (i médií) hodně kritický.


    Paralela s iOS je krásně vidět. Apple taky přinesl systém, který zprvu nic neuměl, a telefony byly hardwarově pozadu. Jenže přišel s úplně odlišným pojetím mobilní platformy, který ohromil svět a ochromil výrobce. Microsoft jde stejnou cestou, ale mobilní svět už nemá čím překvapit.


    Jakmile ale přijde schopné Mango, ty stávající telefony za 5–6 tisíc se mohou stát hitem. Jen je škoda, že my se v updatu nedočkáme češtiny. Microsoft ale srovná krok. Během roku dostane systém tam, kde to Androidu a iOS trvalo déle. Jen ten ekosystém (aplikace a služby) nebudou tak velké. Jak ale poroste uživatelská základna, WP bude atraktivní i pro vývojáře a výrobce.