Hlavní navigace

Nová sociální síť Tsu vám bude za používání a sdílení platit. Dělí se o 90 % příjmů

6. 11. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Že na přeplněném trhu není místo pro další sociální síť? Investiční fond Sancus Capital Prive si to nemyslí a napumpoval 7 milionů dolarů do nové sítě Tsu, která má jeden tahák, jenž na Facebooku, Twitteru, Googlu+ ani podobné síti nenajdete. Bude vám totiž platit.

Domovská stránka se streamem
Domovská stránka se streamem

V ostatních ohledech se oproti ostatním sítím prakticky neliší. Každý si vytvoří profil, může sledovat cizí profily nebo se s nimi rovnou kamarádit (to když se sledují navzájem). Podstatou je sdílení textových, obrázkových příspěvků. Ty nejúspěšnější pak mohou vydělávat.

Síť je už od začátku zaplavena reklamou. Většinu utržených peněz rozdá zpět mezi lidi. Jak? Tsu si bere 10% provizi. Pokud váš příspěvek vydělá 100 dolarů, Tsu si vezme 10 dolarů a zbylých 90 rozdělí mezi vás a vaše známé.

Rozdělení příjmů z reklamy
Rozdělení příjmů z reklamy

Polovinu z toho zbytku (tedy 45 dolarů) dostane autor původního příspěvku. První, kdo autorův příspěvek bude znovu sdílet, dostane třetinu zbytku (30 dolarů). Třetímu uživateli dá přesdílení devítinu zbytku (třetinu třetiny), tedy 10 dolarů. Další dostane třetinu třetiny z třetiny :), 3,33 dolaru.

Vypadá to složitě, ale veškeré výpočty za vás udělá Tsu, vy jen budete inkasovat. Získané peníze můžete poslat na charitu, darovat jiných uživatelům, a pokud v bankovním účtu budete mít více než sto dolarů, můžete si říct provozovatelům o vypsání šeku. Jak přesně to bude fungovat v Česku, to zatím netušíme. Navíc byste z takových příjmů měli odvádět daně a podávat přiznání, to se v tuhle chvíli na Tsu nějak neřeší.

 

MMF24

Nemyslete si, že na Tsu zázračně zbohatnete, ale peněžní systém je to jediné, co je na nové síti zajímavé. Jinak je to zkrátka další variace na Facebook. Tsu najdete na adrese tsu.co, vyzkoušet můžete i aplikace pro iOS a Android. Registrace je zatím pouze „na pozvánky“, ale připojit se můžete díky profilu již existujícího uživatele. Pokud chcete, tak třeba mého tsu.co/vaclavik.

PS: Tsu se má číst jako „Sue“ (sjů)