Hlavní navigace

Nové Amapy.cz: hybridní mapy se Street View a panoramatickými snímky

13. 6. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Centrum minulý týden výrazně změnilo své Amapy.cz. Novinky mají vyšvihnout mapový portál na špici, ale ve všech ohledech ještě nebyly dotaženy. Amapy.cz spojily vlastní vrstvy s podklady od Googlu a navrch přidaly další funkce.

Výsledkem jsou třeba nejdetailnější mapy (s největším měřítkem) v šesti českých městech: Praha, Brno, Ostrava, Plzeň, Liberec a České Budějovice, další mají přijít později. V Česku nechybí přes 4000 míst s 360° panoramaty interiérů i exteriérů, k dispozici je i několik zahraničních. Pomocí Google API je dostupné i Street View.

Amapy.cz Amapy.cz

Další novinkou jsou turistické pěší mapy, očíslované cyklostezky a Amapy.cz jako jediné mají v databázi i mimoměstské autobusové zastávky. Nechybí propletení s databází firem a POI (úřady, školy, divadla a další objekty).

V plánovači tras je možné nově přetahovat počáteční a koncové body, ale další průjezdy už se bohužel nepřidávají tak jednoduše jako u Google Maps. Bohužel stále chybí napojení na MHD. Ani design stránek není tak čistý, jako Mapy.cz po nedávné změně.

Amapy.cz Amapy.cz

Zdroj: Centrum

Byl pro vás článek přínosný?