Hlavní navigace

Nové Atomy míří k výrobcům

12. 4. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nová platforma Intel Atom, původně označovaná jako "Oak Trail", je již dodávána výrobcům. První produkty, které jsou na této platformě postavené, se na trhu objeví v květnu tohoto roku.

Novinka bude dostupná ve více než 35 tabletech. Platformu budou ve svých produktech používat společnosti jako Evolve III, Fujitsu, Lenovo, Motion Computing, Razer a Viliv.

Součástí platformy "Oak Trail" je i procesor Intel Atom Z670, který nabízí lepší přehrávání videa, rychlejší surfování po internetu a delší výdrž na baterie. Multimediální výbava obsahuje dekódování videa v rozlišení 1080p včetně podpory HDMI. Nový Intel Atom Z670 podporuje různé systémy, jako jsou například Google Android, MeeGo a Windows.

Intel Atom

Na konferenci Intel Developer Forum v Pekingu Intel rovněž představí novou generaci procesoru Intel Atom, s označením "Cedar Trail". Tato generace bude vyráběna 32nm výrobním procesem. Cedar Trail nabídne podporu Blu-ray 2.0, přehrávání fullHD videí, možnost připojení dalších displejů prostřednitcvím HDMI nebo DisplayPort. Tyto procesory budou mít rovněž velmi nízké TDP, což umožní osazení těchto procesorů do zařízení bez ventilátorů. Přístroje s těmito procesory se mohou na trhu objevit v druhé polovině roku 2011.

P-motion

KL24

Procesory Intel Atom byly navrženy pro malá přenosná zařízení. Jsou designovány tak, aby měly nízkou spotřebu, a byly tak v těchto miniaturních přístrojích bez obtíží použitelné.

Zdroj: TZ Intel

Byl pro vás článek přínosný?