Hlavní navigace

Nové chladiče ThermalRight

29. 5. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Redakci PCGamesHardware se dostaly do rukou první fotografie nových produktů společnosti ThermalRight. Jedná se o dva nové chladiče cpu a také první počítačová skříň v podání výrobce.

True Black 120: Univerzální macek pro patice 939/AM2/LGA775. Šest heatipe vycházejících z měděné základny rozptýlí teplo v masivní hliníkové části s černým poniklovaným povrchem. Rozměry jsou 63.44 x 132 x 160.5 mm s hmotností 790 gramů.

Dalším chladičem je univerzál AXP-140. Nízkou výškou zapadne do HTPC. Díky velkému počtu poniklovaných hliníkových žeber má hmotnost 900 gramů. Více o něm není známo.

Největší překvapení ale vzbuzuje nová skříň HSC-101. Zaprvé se jedná o první skříň výrobce, na druhý pohled má neotřelý design a do třetice vás překvapí informace, že se v podstatě jedná o jeden velký pasivní chladič. Díky promyšlenému vedení heatpipe a vyzáření tepla v konstrukci skříně by měl být schopen uchladit i čtyřjádrové procesory. Jestli uchladí další komponenty, jakou bude mít cenu a kdy bude dostupný zatím nevíme. Computex přinese více informací a fotografií.

Podobným konceptem se v minulosti chlubil i Zalman TNN500AF (nebo slabší model TNN300), které díky masivní konstrukci a heatpipe s připojením na CPU, GPU a disk zvládly uchladit celý systém pasivně. Zajímavý nápad pochopitelně zabila obrovská cena. 

Zdroj: PCGamesHardware

KL24

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku