Hlavní navigace

Nové funkce Twitteru: sdílení tweetů přes email a upravené Discovery

16. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Sdílení tweetů prostřednictvím emailu

V okýnku pro napsání nového tweetu přibudou nová tlačítka a jedno z nich nabídne sdílení tweetu přes email i s lidmi, kteří na Twitteru nemají účet. Nebo třeba chcete rozšířit tweet spamovou cestou. V obou případech stačí kliknout na ikonku "More" hned vedle Reply, kde můžete přidat i komentář.

Email tweet
Email tweet

Funkce bude uživatelům postupně aktivována během příštích týdnů. Twitter si od toho slibuje další rozšíření služby, stejně jako je od otravného okénka vybízející ke sdílení Tweetů na Facebooku – vypnete ho a časem se objeví znovu.

Více obsahu bez klikání

Twitter spolupracuje s více než 2 000 službami. Pokud odkaz ve tweetu vede na jednu z nich, zobrazí se v náhledu: typicky fotka z Instagramu. Změny se týkají málo využívané záložky Discover, kde jediným užitečným prvkem byly aktivity ostatních uživatelů.

 

Ve webovém rozhraní i na mobilní aplikaci nyní v této záložce objevíte na prvním místě tweety ve formě náhledů, aniž byste na ně museli jednotlivě klikat. Stává se z něj druhý stream šitý na míru vám – najdete v něm tweety z vaší tajmlajny, které obsahují nějaký druh odkazu ale současně i takzvané doporučované tweety, které by se vám mohly líbit.

Discover
Discover

Kvůli těmto prokladům není Discovery stále stoprocentně užitečné a více by pomohlo třeba tlačítko Rozbalit všechny tweety na záložce Home.

CS24

Multimediální hledání

Twitter vylepšil funkci autocomplete, tedy našeptávač při vyhledávání a psaní tweetů. Přidává i vyhledávání obrázků a videí podle zadaného slova před textovými výsledky.

  Hledání
Hledání

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.