Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Letošní nová generace grafik Nvidie nebude nakonec GTX 2000, ale GeForce GTX 11. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 28. 3. 2018 16:22

    Gildor

    No pokud se toto číslování potvrdí, tak budete čekat pěkně dlouho, protože mezi 1180 a 2080 tím ještě bude 1280, 1380, ... :D

    Že to bude posun menší než 9xx - 10xx se čeká, protože Pascal byl neobvykle masivní posun, ale čekal bych podobný posun jako mezi 7xx a 9xx, což taky není špatné.

    Spíš bych měl obavu o cenu, i Pascal startoval extra vysoko, než to před rokem stáhli dolů, takže v tomto případě nemusí být bezprostředně po vydání nějak zvláště lepší poměr cena/výkon.
    Z tohoto pohledu - pokud by někdy na přelomu jara/léta nastal velký výprodej Pascalů, s tím že by se sešel faktor aktuálního pádu cen kryptoměn s faktorem výprodeje skladových zásob těsně před uvedením nové generace - tak by mohlo klidně být výhodné koupit v takové chvíli ještě 1080Ti, nebo 1070Ti, kdyby byly za nějaké hodně nízké ceny.
    Ale to tady jen čistě teoretizuji, každopádně by to byl risk, před znalostí paramterů nové generace.