Hlavní navigace

Nové iPhony 16 se představí v září. K nim Apple ukáže nové Apple Watch a dvojici nových AirPodů

Sdílet

Zdroj: Apple
Sloganem „It’s Glowtime“ láká Apple na příchod nových iPhonů 16, chytrých hodinek a dvojice nových AirPods sluchátek.

Jako každý rok i letos se dočkáme nálože nových produktů od amerického giganta Apple. Letošní Apple Keynote se uskuteční 9. září v 10:00 PT (19:00 našeho středoevropského času). Celá akce se uskuteční opět v divadle Steva Jobse v Apple Parku, sledovat ji bude možné online na oficiálních stránkách nebo na YouTube, kde už nyní probíhá odpočet.

Při příležitosti této akce dojde na představení nové řady iPhonů 16. Pokud jsou úniky maket telefonů pravdivé, budou mít iPhone 16 a iPhone 16 Pro vertikálně zarovnané kamery na zadní straně. Rovněž se podle magazínu The Verge spekuluje o příchodu bronzové varianty u dražších modelů iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max.

[AKTUALIZOVÁNO] Veřejná beta iOS 18 a macOS Sequoia je oficiálně venku. Jak to bude s Apple Inteligence? Přečtěte si také:

[AKTUALIZOVÁNO] Veřejná beta iOS 18 a macOS Sequoia je oficiálně venku. Jak to bude s Apple Inteligence?

Předpokládá se také, že tlačítko Action Button, které bylo doposud exkluzivní pouze pro iPhony 15 Pro a Pro Max, bude nyní součástí všech letošních iPhonů, tedy i základních modelů iPhone 15 a 15 Plus. Letošní modely by také mohly podle spekulací přijít s vlastním tlačítkem pro pořizování fotografií a videí, zatím ale není jasné, zdali toto tlačítko bude předností pouze dražších modelů, nebo se ukáže na všech telefonech letošní řady.

MMF24

Apple dá bezpochyby velký prostor i své umělé inteligenci, jelikož právě ta má být součástí všech letošních iPhonů. V současné době si umělou inteligenci od Applu mohou užívat pouze majitelé iPhonů 15 Pro a 15 Pro Max. Dostupnost Apple Inteligence u nás je pak stále dost pochybná.

Mimo AI se můžeme těšit také na oznámení nové řady Apple Watch Series 10 a dvojice nových AirPodů.