Hlavní navigace

Nové MacBooky Pro budou mít větší trackpad a SSD jen pro OS

22. 2. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Očekávané osvěžení v řadách notebooků od Applu v podobě pěti nových MacBooků Pro se chystá podle posledních informací už zhruba na příští týden. Obecné informace si můžete přečíst ve včerejší novince:

Dnes se nám vynořilo i pár dalších, sice kusých ale přesto zajímavých informací. Nový MacBook Pro s procesorem Sandy Bridge prý bude mít větší trackpad. Ano, ještě větší než jej měl, skleněná kapacitní plocha tak bude ještě lepší a na myš můžete skoro zapomenout.


Kurióznější je druhá zpráva, nové MacBooky Pro ponesou dvě úložná zařízení. Vzpomínáte na hybridní disky Seagate Momentus XT? Tady to bude trochu podobně. Notebook ponese 8GB nebo 16GB SSD jen pro potřeby operačního systému (Mac OS X 10.6 Snow Leopard, později 10.7 Lion) a k tomu můžete mít buď klasický pevný disk, nebo jiné SSD jako úložiště. To by se mělo podstatně podepsat na odezvě systému, rychlosti startování atp. .

MMF24

Čeká nás také vyšší výkon procesoru díky 32nm Core i5 a i7 rodiny Sandy Bridge, zřejmě trochu silnější grafika a přesto delší výdrž na baterii. Nový MacBook Pro bude navíc oproti svému staršímu stejně velkému sourozenci o více než 200 g lehčí. Počkejme si na oficiální zprávy, až Apple novou řadu pěti modelů uvolní.

Zdroj: BGR