Hlavní navigace

Nové mapy představila také Nokia. Její Here jsou barevnější a přehlednější

25. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kromě Seznamu odhalila nové mapy také „bývalá Nokia“. Mapová divize Here a enterprise část Nokia Networks zůstaly samostatnými společnosti, Microsoft totiž koupil pouze divizi vyrábějící telefony a tablety. A co že je v Here Maps nového?

Jsou barevnější. Provozovatelé zvýšili saturaci, přidali další odstíny a pomocí barev odlišili důležité od méně důležitého. Takže například hlavní silniční tepny jsou výraznější než méně frekventované silnice. Pomocí barev Here Maps více zvýraznily lesy, parky, ale také nemocniční areály, školní kampusy, golfová hřiště apod. Novinkou je pak jednoduché stínování terénu v základní mapě (v terénní je to už dávno).

 

Proč došlo ke zjednodušení? „Nejlepší mapy odstraňují nepodstatné prvky, aby uživateli jasně odpověděly na jeho otázky. Platí to, ať už jde o mapu londýnského metra, nebo mapu bitevního pole,“ vysvětluje Peter Skillman. Cílem tedy není mít na mapě co nejvíce informací, ale mít tam v daném kontextu ty, které zrovna potřebujete.

Nové mapy jsou dostupné webu Here.com nebo Yahoo.com. V průběhu roku se dostanou i na mobily a do dalších aplikací. Více si o změnách a novinkách můžete přečíst na blogu Here.

Byl pro vás článek přínosný?