Hlavní navigace

Nové mobilní Google Maps mají rychlejší offline režim a navigují v jízdních pruzích

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google Maps pro Android a iOS povyšují na verzi 8 a přinášejí s sebou spoustu novinek. V Americe, Kanadě nebo Japonsku vám aplikace na některých silnicích nebo dálnicích řekne, do kterého jízdního pruhu se zařadit. Omezenou dostupnost na vybraná místa má také propojení se službou Uber „pro sdílené cestování“. Google ve vyhledávači tras najde, jak dlouho by cesta trvala tímto způsobem.

 

Příjemnou novinkou je jednodušší ukládání offline map. Už žádné krkolomné zadávání příkazu do vyhledávače. Stačí naplánovat výlet, kliknout na „Uložit mapu k použití offline“ a výřez se uloží do mobilu. Stále není možné uložit například celou republiku a vyhledávání v offline režimu také nefunguje. Ale zato si nově můžete uložená místa sami pojmenovat.

Google vylepšil i navigaci v městské dopravě. Zobrazuje čas, kdy dorazí další spoj nebo jak dlouho by pěšky trval přechod mezi zastávkami. Novinkou je ještě lepší vyhledávač míst, především restaurací, které můžete třídit podle cen, otevíracích dob nebo hodnocení.

Google Maps. 8.0 pro Android a iOS vyjdou v příštích hodinách nebo dnech.

 

CS24

 

l